Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


EN FABULERANDE DESPOT

 

Jo han har ”uppträtt” där på livets scen 
men ändå varit helt ensam på estraden 
med ett sorts eget teatraliskt attribut 
där på den alldeles egna maskeraden 

när han har saknat ord och tankar 
då har han sökt sina svar från alla håll 
som en sorts fabulerande despot 
där då alla sånger oftast gått i moll 

tänk er att stå där i mitten av ett liv 
och känna ett inre mörker såsom få 
ska man då försöka att försvara sina fel 
eller ska man helt enkelt bara börja gå 

han var en enfaldigt egoistisk idiot 
som alltid bara sökte efter bekräftelse 
ja hela livet var en ganska löjlig parodi 
men också en storts påhittad berättelse  
 
så det som redan varit var hans framtid 
så den resan har han allaredan haft   
och nu vill han beskriva sina brister 
trots en lätt tragisk avsaknad av kraft 

ja för han vill på nytt få känna lusten 
och han vill beskriva det med sång 
för att berätta en drömmares historia 
om hur han försökte leva där en gång 

så nu vill han skrida mot förändring
nu ska han till sist få riva orons mur 
för att äntligen kunna njuta av sitt liv
och där ska nu alla sånger gå i dur 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-27 15:17



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Äntligen i mål, fint diktat av dig
2022-04-27
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP