Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Promenader


Nyttan och glädjen
med promenader
är stor
särskilt välsignade är de
som har en vän eller två
att dela äventyren med

lyssna till småfåglarnas kvidevidevitt
följa en len ekorre med blicken
huka under buskar
för att plocka doftande violer
eller klippa nässelskott tillsammans
och dela recept på soppor och pajer

Två ägg kvar
på gräsplätten mitt i dammen
i boet som gåsa-mor lämnat
- tre ungar följer ivrigt
det stolta och vaksamma föräldraparet

Tulpaner
sticker upp
röda, gula, rosa
krispiga kronblad
i trädgårdar
och i parker

Solen på väg ned
färgar molnen i purpur och guld






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-04-27 23:24



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tack för att jag fick följa med på promenad.
2022-05-02

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om våren, ser bilder för min inre syn.
2022-04-29

    Lena Söderkvist VIP
Fin vårkänsla, du är bra på att observera.
2022-04-28

  Anya VIP
Du tar mig på en tur i din vår. Här är det senare. Tack för att jag får uppleva.
2022-04-28

  Kungskobran VIP
Fin betraktelse
2022-04-28

    Lena Staaf VIP
Ljuva bilder träder fram ur din text!
2022-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP