Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vilde Bill kommer till världen, och heter från början James.


Det är en präktig pojke


Det är en präktig pojke
den grannaste vi sett
har redan fina muskler
och huvud fullt av vett
Vi känner den där blicken
som bara kloka har
Och se så lång han är sen!
Han blir en ståtlig karl

Bebisen gnäller till

En röst som den har ingen
med veligare håg
och lyckosam blir endast
den i sin rygg har råg
Han blir vår grundlag trogen
och mänskosläktets vän
vars allehanda stordåd
vi bara anar än

Bebisen pruttar, varvid de sjungande kommer att
hålla för näsan

Han skrämmer snart bort skunkar
och skumma element
med röst och sätt och skepnad
och sitt temperament
Han är en präktig pojke
som jorden hävda skall
Om han står bakom plogen
fås tuvorna på fall.



8/4 2022




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-29 10:51



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Misstänker att han finns i verkligheten...
Han kanske är en stor karl nu?
Bra sång i vilket fall som helst.
2022-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP