Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiggare vill ingen vara

 

 

snålt blåser vindarna

på figuren utanför Coop

han fryser ända in i märgen

detta är hans lott i livet

 

de fattigas skara han tillhör

de som dragit livets nitlott

de få slantar som ligger i kaffemugg 

räcker ej ens till ett mål mat

 

solens brännande strålar

obarmhärtigt på kvinnan

tiggare eller hora hennes val

valde minst förnedrande

 

fattigdomens ansikte biter

vänder ansikte uppåt

hoppas på människor

några slantar få

 

tiggare vill ingen vara

ej höra till denna skara

livet för dem omänskligt

rentav det är otjänligt

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-04-29 12:39



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Du tänkte kanske på "Tryggare kan ingen vara"? Nej, detta tiggeri är verkligen inte värdigt! Det är den rumänska regeringen som inte alls vill hjälpa dom!
Ovärdigt, omänskligt är det!
2022-05-02

  Bodingen VIP
Bedrövligt att respektive länder inte kan ta hand om sina egna medborgare.
2022-05-01

  Sparvögat VIP
En vis tanke att begrunda när man möter människor i livet…
Olika faller ödets lott…
Att inte döma, möta med respekt.
2022-04-29

  Cikoria Blå VIP
Bra skrivet.
Temat är tyvärr aktuellt idag också...
2022-04-29

  Roland Holm
Har skrivit en liknande dikt på samma
tema. Den heter "Parkbänken" och
handlar om att alla föds inte med en
guldsked i munnen.
2022-04-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om mångas bistra verklighet.
2022-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP