Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förnimmelse

Vattnets väg i berget
andens väg i människan
varje rörelses mystiska ursprung
slår upp ur urtidsgapet som en låga
av urgammal eld.

Vi flyter i tidens strömmar
tidens ytspänning bär oss
som hittebarn i en korg av vass.

Blomkalkar öppnas och stängs
i en långsam orgasm
till ljudet av en rytm
vi inte kan höra
bara se.
Solens trumdans
i allt som växer.

Trädens navelsträngar
ringlar som ormar genom marken.
Regnet är inte hotfullt om det finns törst
om det finns öppna munnar
och tacksam mull.

Jag förnimmer
jag anar
jag drömmer fram vår och verklighet.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-30 13:21



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Med ord tecknar du likt en druidprinsessa, en översteprästinna av vårens makter, du får mig att bara vilja följa. Gå till ceremonin.
2022-05-03

  Briza media
Åh så vackert och poetiskt om naturens och människans verklighet!
2022-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP