Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Honung och grönskande skratt


En morgontrött vår gäspar i norr. Den sträcker ut sina armar över frostiga nätter.
Värmen smyger sig sedan fram och kittlar träd och buskar till ett grönskande skratt.
Våren är som ett busigt barn med sina många upptåg och spratt.

Snödroppen vet att den aldrig får uppleva sommaren. De breder ändå ut sig som varm honung och smälter med egen kraft snön omkring sig. Vårsolen som så lätt bränner en törstig hud klättrar allt högre på sin stege. Sipporna vita och blå tar vid i backen,varpå snödropparna stilla suckar. De vet att snart nog är det februari igen och snödroppar reser sig blyga ur jorden.




Fri vers av Emmeline
Läst 73 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-04-30 16:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En mycket intressant dikt! Vackert!
2022-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Emmeline