Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Demokrati eller lagom demokrati?

Ja vad föredrar du egentligen?
I snabblöpningen mot ett "eventuellt" medlemskap för Sverige i Nato sätts verkligen de omskrutna demokratiska krafterna på hårda prov. De förefaller mig allt tydligare att många avskyr tanken på att "plebejerna" skall få något som helst avgörande inflytande på en så pass "komplicerad" fråga som den om medlemskap eller inte medlemskap. Som sagt lagom är ordet för dagen. Lagom för landet lagom. Nu räcker det inte med ett samarbetsavtal om partnerskap. Och de framträdande politiker som är huvudaktörer på svenska resp finska sidan gör en poäng av att hålla inne med sina åsikter-dessa tjommar som gjort det till sitt levebröd att kränga sina åsikter på offentlighetens scen. Bara tystnaden får mig att känna kalla kårar utmed min rygg och situationen påminner mig lite om när Göran Persson tillfrågades om han skulle vad han nu skulle och han avböjde att svara med olika undanglidande formuleringar Tyvärr snacksporten politik har en liten frånsida nämligen att inte säga något kan också vara ett svar så gott som något. Men om jag tytt tecknen i skyn så säger jag Sverige kommer nog att formellt skicka in en ansökan om en formell ansökan om fullvärdigt medlemskap i mördaralliansen NATO innan år 2022 är till ända. Lagom demokrati för ett lagomland.

Och obs skulle min profetia inte slå in skall jag ju i likhet med Annie Lööf äta upp min högersko. Och mitt löfte är lika pålitligt som ANNIES det kan ni i alla fall lita på




Övriga genrer (Satir) av Sören Turesson VIP
Läst 120 gånger
Publicerad 2022-04-30 20:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP