Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diagnostik


Ångest är inte disharmonisk högfärd,
det är nogsamt samlade skrik på burk
med hårt åtskruvat lock -

det är ett djupt schakt utan dagsljus,
där kallsvetten droppar från taket

och huvudvärken är inspärrad med annan värk
i trånga kapslar för förvaring,

men som hopplöst spricker upp
som torra munnar,
och får innehållet
att kontaminera
dagen och natten.

Det djupa schaktet har gångar
där sömnen irrar vaken,
orkeslös och utan karta
för hur verkligheten ser ut.

Att så irra hjälplös
är att väcka onödigt uppseende
bland de verkliga -

som har kartan inlagd på insidan
av sina ögonlock,
för att studera den
som harmonilära
under sömnen.
















Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-05-01 14:54



Bookmark and Share


  Susen VIP
Suveränt! Starka känslor instängda får förödande kraft
2022-05-03

    Sefarge VIP
Uppöppnande ord om det
Instängda trycket som
så skickligt tas fram
I denna skrivelse!
Till funderande
tankar över
hur mycket
Kraft som
gått för
-lorad o
Vad det
beror på
innerst
-inne?



2022-05-03

  Eva Langrath VIP
Stark dikt om ångest.
2022-05-02

  Gunnel Eriksson VIP
Bra beskrivning.
Hjälper läsaren till insikt.
2022-05-02

  Bo Lövhalka
Mycket väl framfört

2022-05-01

  Anya VIP
Starkt om ångest. Snygga metaforer.
2022-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP