Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.05.01 söndag


Vårt ursprung

Det vilar en tanke bortom stugans väggar
som ser allt vi vill be om,
som överlever våra sista andetag.
Dess namn är ett mäktigt och evigt väsen
som gör döden till en lögn,
som gör sig synlig för alla.

Jag ser ut över tillvaron och dess villkor
där mitt ord segrar över stumheten,
där min glädje stilla vädjar om omtanke.
Jag slår ner min blick över sargad jord
där gråten och bitterheten härskar,
där vi inte gör det vi vill och gör det vi inte vill.

Det finns ett ursprung inom oss alla
bortom tiden och rummet,
där utanför inte finns.
Det finns en vilja över alla viljor
som är sannare än världen och dess gång,
som är kärlekens odödliga källa.

Lita på ursprunget och dess tanke
för det blir bra trots allt,
för du är menad att finnas.
Höj upp din röst och lev
för ditt ursprungs oantastlighet,
för den odödliga kärleken.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-05-01 17:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP