Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BRODER JESUS

Jesu "bröder" kallar sig en skara,
barnslig, brinnande och huvudlös.
Jesus själv, det ville han förklara,
var en vuxen, sval och seriös.

Jesu "bröder" vässar sina vapen,
hotar, hatar, spekulerar vilt.
Jesus själv står över "broderskapen",
ser på dårarna och suckar milt.

Jesu bröder liknar mera dessa,
som är Jesus lik i väl och ve.
Jesus själv, med gudalik grandezza,
är den broder som en bror vill se.




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-05-02 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP