Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Projektiler

De sårande orden
smattrar på mitt paraply
litet hål i väven
ett ord
en projektil
som når fram
och in.

Jag vet att det egentligen
inte handlar om mig
utan om din inre tryckkokare
den hjälper jag dig gärna med
på något annat sätt.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-05-02 23:02



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Men det gäller att vara uppmärksam, kan koka över om man vänder ryggen till.
2022-05-09

  Irene Backström
Så bra du skriver!
2022-05-05

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om att känna medkänsla trots sårande ord.
2022-05-04

  Blomma-Stjärna VIP
du beskriver så bra hur ord kan bli till sårande projektiler och du visar din förståelse och medkänsla OCKSÅ - så klokt och moget, tycker jag!
2022-05-03

  Lehva VIP
Igenkännande och fint beskrivet av egenrespekt men också av empati.
2022-05-03

  Susen VIP
Igenkännade ord här. Ett paraply av stål måhända så orden studsar tillbaka?
2022-05-03

  Kajan VIP
Desto närmare man står, desto hårdare kan det smattra mot paraplyet, om man har något. En tydlig bild av något som är mycket vanligt förekommande i relationer, och det är ofta svårt att reda ut.
2022-05-03

  Kungskobran VIP
Ilskan över allt som är fel
tar nästan kål på en del
det drabbar nästan alla
får heta känslor att svalla.
När ilskan sig lugnat ner
kan man sätta sig ner
och diskutera vad som är fel
kanske kan man förbättra en del
2022-05-03

  Öknens Ros VIP
Människors missnöje hamnar inte alltid rätt.
2022-05-03

  Sparvögat VIP
Så väl beskrivet om när en människa tar ut sin inre ilska och sorg och projicerar känslorna på någon annan…
Så fint av diktarjaget att vilja hjälpa till!

2022-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP