Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spontan nattlig insikt som obevekligen återkommer till mig från tid till annan - Det är mitt svar på frågeställningen ... även denna natt!


Guds gåva till kvinnan?

Du frågar mig
hur jag kan vara så förmäten
att jag ser mig själv
som Guds gåva till kvinnan ...?

Mitt svar till dig är

Jag är i allra högsta grad
alla högre makters gåva till
den kvinna som är den rätta för mig!
Liksom hon är
alla högre makters gåva till mig,
den rätta mannen för henne!

Om så inte vore fallet
är vi inte rätt för varandra
och bör följaktligen
fortsättningsvis
skilda vägar vandra

intill dess att vi
möter den som är rätt för oss
Den rätta kvinnan för mig
Den rätta mannen för dig

Ty ingen av oss
är mindre värd
än någon annan
att få åtnjuta vår rättmätiga lycka
att tillsammans
med den för oss Rätta
vid vår sida
på vår färd
genom livet få vandra!

Förmätet eller ej
- Det är den insikt
som jag känner
är den enda rätta för mig!


©Peter Stjerngrim

 

_________________________
Tidigare publicerad här i juli 2005
men lika aktuell idag som då ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-04 04:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP