Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dans

Dans

Det skall gå som en dans,
med stil och elegans.
Som om inga gränser fanns.
Det skall gå som en dans.

Tag en svängom i en vals,
med din älskades arm om din hals.
Som om inga hinder funnes alls.
Dansa mjukt i en stilla vals.

Försök med en gammaldags hambo,
med din älskade sambo.
Han med muskler som Rambo.
Dansen är hambo, inte tango.

Vi tråder en menuett,
sirlig och lätt,
som en SAAB sonett,
utan sufflett.

Eller en livlig polkett
på detta sätt,
bullrig som en Volvo duett,
en äkta polkett.

Nu en rivig tango,
eller en fandango
i en chewrolet,
hyvens på alla sätt

När man i dansen träder,
på dansgolvets slitna bräder,
vaknar livslusten åter.
Sankte Per i himlen gråter.




Bunden vers av Jan H Söderström
Läst 90 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-04 09:44



Bookmark and Share


  Bo Lövhalka
Mycket väl framfört
2022-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Jan H Söderström
Jan H Söderström