Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Mitt försök att skriva lite mer prosa. Tacksam för feedback.


Ensam


Klockan går, ensamtimmarna börjar snart.
Kliver av molnet på jobbet och gör mig redo för nedfart och rör mig mot jorden. Så rastlös och disträ, snart blir jag utmattad och sjukskriven. Då blir det ännu mer ensamtimmar.

Hemma. Gör mig redo att ta ett bad, skriva dagbok, promenera, lyssna på podcast, städa.
Fast igår blev jag kvar i soffan efter slötittande på TV:n i fem minuter, fem minuter blev fem timmar. Fem ensamtimmar. Någonstans i mobilens kontakter finns boten på ensamheten, enstaka vänner. Inte pratat med någon av dem på evigheter. Men så befinner jag mig på en annan planet: ensamplaneten. Någongång för tre år
sedan började intresset för allt att tryta. Människor blev olika kärl och innehållet i dem var av varierande kvalitet. Orkade jag bry mig eller kunde jag få det jag behövde på andra sätt? Jag började läsa självhjälpslitteratur mot depression. Blev bara mer alienerad. Tills jag blev medlem av en helt ny värld.

Disken hopar sig till ett ensligt torn. Vardagsrummet känns som min farkost. Jag glider in i en annan tidsrymd. Allt känns igen men är ändå främmande. Så bortkopplad. Är säker på att jag blir ännu mer frånkopplad efter mitt läkarsamtal om ett par veckor. Måste vägra antidepressiva, måste hitta ett sätt att studsa upp från botten. Fast är detta botten? Mitt sinne är bottenlöst verkar det som ibland och lika himmelshöga som mina toppar av glädje en gång
varit är mina dalar djupare än djupa. Kanske är det anledningen till mitt psykes lek med verkligheten.

Jag slumrar till när farkosten slagit på sitt bränsle och drar iväg. Nu är vi snart i morgondagen. Igen? Livet är en summa av mina fraktaldanser ut i oändligheten. Finns det en oändlighet har jag kommit den nära in på livet. Men inte trodde jag den skulle vara så meningslös. Ensam.
Kanske är rädslan för det okända överhängande och drar mig åt motsatt håll. Från verkligheten.

Från livet...
Prosa av Seasons VIP
Läst 28 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-04 23:05Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Seasons
Seasons VIP