Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stora vårskriket

Min äldsta dotter
med busigt hårsvall
och baby på sin arm
nyss vigd
med en lång man
med uppåtvinklade mungipor...

tusen gånger minst
har jag pussat babyns kind
och ja, han skrattar
när jag visar mig i dörren
och gömmer mig igen
och åter tittar fram...

beställde sandaler ur postorderkatalog
gummistövlar, sockor, bh och trosor
för inte ska jag dö än
och inte du heller
stan kommer inte att bombas
i sommar!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-05-05 23:26



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Det härliga livet, att stå brud med sin baby på armen i kontrast mot det som händer som inte fick hända. Trots det är det nu som räknas i våra liv - det nuet ska omfamnas med glädje och varför inte med en beställning ur en postorderkatalog :)
2022-05-12

  Monica Lindgren
Härlig, livsbejakande dikt!
2022-05-09

  Respons VIP
Stor glädje och lycka under kärnvapenparaplyer. Det går att glädjas trots kriget! Viktiga vackra ord!
2022-05-08

    Lena Söderkvist VIP
Blicka framåt måste man, din motivation är osökt och söt.
2022-05-06

    Lena Staaf VIP
En härlig dikt fylld av framtidstro och hopp!
2022-05-06

  Kungskobran VIP
Finns det något ljuvligare än att lukta på en baby
2022-05-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att ta vara på och glädjas av tiden som är och ha tillförsikt inför den kommande.
2022-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP