Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag är den perfekta dagen för att berätta för någon du tycker om och känner för att du tycker om den och vad du känner för den ... - Tidigare publicerad här i december 2012 men saknar bäst före datum ...


För evigt behöver ej ...

... vara detsamma som
för alltid för någon annan än dig ...

Eftersom evigheten
är en avgränsad entitet
av universums oändlighet ...

En subjektiv känsla
vars durabilitet
ytterst är avhängigt av
såväl vem du är som person
och det som är din verklighet ...

Liksom för alltid
kan vara allt ifrån 
en knapp minut
upp till en livstid
som varar livet ut ...

... där livet ut
lika gärna kan vara
den tid som är kvar
intills dess du
går och lägger dig
för att sova vid dagens slut ...

Därför bör du
nu som då
ej någonsin glömma bort
att livet är för kort
för att du ska kunna
låta bli att tänka på
att vara rädd om 
och ta vara på
varje stund av relativ friskhet
du av livet får ...

... och inte skjuta upp
det du kan göra här och nu
till en morgondag
så som du redan gjorde igår ...

... Ty att du nu står
här idag där du står
är intet annat än 
en ynnest du av livet får ...

... för under den tid
som sedan i går har gått
kunde du lika gärna
ha förolyckats på vägen
till eller ifrån 
vart än du råkar bo ...

... även om det nu är så
att du på evigt liv
för din del råkar tro ...

Det är därför jag till
dig få säga vill
att du är det vackraste
som finns för mig
och få dig att känna
hur mycket jag älskar dig ...

... även om det blott 
bara är en känsla 
jag upplever inom mig
när jag dig på vägen ser
och vi mot varandra ler
fastän jag egentligen 
kanske inte ens ännu på riktigt
hunnit lära känna dig ...

Likväl kan känslan du 
inom mig väcker
här och nu
få mig att känna 
att jag vill få leva
för alltid och för evigt
tillsammans med dig ...

Trots att
för alltid och för evigt
inte har samma betydelse
för dig som mig ...

Det enda jag vet
som jag kan vara 
helt säker på
är att om jag ej
berättar vad du
väcker för känslor
inom hela mig ...

... så kan
för alltid och för evigt
komma att bli
en outhärdligt lång framtid
helt utan dig ...

Något jag helst inte
önskar få uppleva
någonsin mer i mitt liv
om jag på vägen
råkar träffa dig ...

... Dig som jag känner
är den som skulle kunna vara
den alldeles söta, vackra, underbara
dig som bara är alldeles speciellt
mycket ämnad för mig ...

... liksom jag så ock kanske
skulle kunna vara för dig ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-06 15:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP