Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektion


Midnattsfönstrets vind är svag, stjärnorna gnistra o glimma

Midnattsfönstret 2022-05-07
Tiden mellan kl 22;00 och 02:00 kallar jag för midnattsfönstret. Genom detta fönster ser jag världen utanför. Jag läser om hur splittringen mellan öst och väst växer genom felöversatta citat. Om hur väst genom sina världsorganisationer trycker tillbaka oliktänkande kulturer och kallar det ”ett hot mot väst.”

Genom det här fönstret hör jag järnfåglar och skrikande barn.

Jag ser himmelen blöda i solnedgången, men jag kan samtidigt ännu känna försommarvärmen av stenarna från min barndomsgata. Hoppet från marken o moder jord. Värmen som stiger likt ångan från en tidig frukostgröt. Lukten av nykokt lingonsylt och längtan till tallbarrsdoft och myrens pors i den Svenska dalaskogens nätta tallmyrsgläntor.
Men det har vänt sig i sinnet o blivit det omvända.
Ångan från frukostgröten är inte längre någon bild av Svensk morgon. Det är bilder av ångor från morgonlik. Människor som hamnat mitt på mittuppslagets slagfält och blivit ditlagda för att ånga med morgongröten och lingonsylten i de svenska folkhemmen.
Som att punktera en bild av världen för att brutalt stoppa sinnet fullt av fulsaker innan den morgontrötte fått igång sina filter för att klara ännu en dag av en massa mammon mutor o medialt skit.
Då är faktiskt midnattsfönstret det enda möjliga fönstret att öppna för att vädra sina sinnen och för att inte helt falla in i ett omänskligt koma av acceptans för att i huvud taget kunna ta sina ben och armar till de kommande dagsverken av omotiverat tidsfördriv i en värld av nedgång.

”Midnattsfönstrets vind är svag, stjärnorna gnistra och glimma,
Ännu har det gått en omänsklig dag, som sänkt sig i människans dimma.
Månen vandrar med ensliga barn, och lyser så starkt, på Fur och på Gran,
Snön lyser vit på haken,
endast NOA-Polisen är vaken.”

Jaramald 2022




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jaramald VIP
Läst 141 gånger
Publicerad 2022-05-07 02:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP