Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fiskmåsar

Fiskmåsar väntar inte på tilltal för att prata
sitter inte med raka ryggar vid dukat bord
konverserar inte om stigande ränta
med små näpna munnar och stilrena servetter

De vilar på breda vingar högt över marken
river upp stora hål i himlen med sina hjärtskärande skrik
kan sluka nästan vad som helst som mat i en enda tugga

Naturen har inte begåvat dem som stolta frihetssymboler
eller avskräckande exempel på bristande uppfostran

Deras skrik lockar mig att öppna fönstret
fylla lungorna med frisk luft
pröva mina vingar i en glidflykt
långt bort från konventionens fängelse




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-05-07 06:50



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att vilja flyga med fria vingar.
2022-05-09

  Mats Edin VIP
Så upplyftande läsning:))
2022-05-08

  Blomma-Stjärna VIP
"fylla lungorna med frisk luft
pröva mina vingar i en glidflykt"
ja, man får passa på när man får ingivelsen!



2022-05-07

  Den skrivande tysta
Vackert, håller med!
2022-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP