Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försök till sonett


Femtio års arbete

Nu har jag jobbat över femtio år 

I glädje och i sorg har jag slitit 

Den inre prestationen bitit 

Levt i medvetenhet om mina små sår 

 

Över åttatusen efter skatt jag får 

Pensionen som ska räcka vitsigt 

Till ålderdomens glada dar riktigt 

Av extrajobb jag tvunget förträffligt mår 

 

Gnäll inte säger Janne utan krus 

Du har din ö att sälja så småningom 

Det är där jag vill vara pensionär 

 

Min vackra tomt med pyttelilla hus 

Ha händerna i jorden, jobba lagom 

Så lägg undan pengar ni som unga är 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ohemulen VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2022-05-07 13:55



Bookmark and Share


  Feminaz
Det var jord och sanning i denna text! Tack för ett samtidsdokument.
2023-07-18

  S.A.I. Steve Lando VIP
Ja man får göra det.
Gott sonettad sanning av vigör
2022-10-22

    PaLmE
Saning
2022-08-19

  soligajag_1 VIP
Fantastisk text om denna värld vi äldre ska leva och gilla , inte . .

Lycka till med Ön och att den bevaras!!
2022-08-19

    Sefarge VIP
Levnadsöde så berörande "vackert"
i en sonett skrivet,med
avslutande klokord!

2022-07-11

  Emanuel Sigridsson VIP
Texten berör. Lite av: här har du ditt liv i den något högre divisionen. Texten lägger också ut ett ångeststråk, måtte Du få ha kvar din ö livet ut.
2022-06-23

  SatansSon VIP
höll på att missa denna,. grattis. nu får dub mer tid att dikta,.
2022-05-07

  Monica Lindgren
Gripande dikt! Tycker om den! Var glad, att du har din ö!
2022-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Ohemulen VIP