Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fantasier

 

 

mannen på sin hustru såg

är det kvinnan jag äktade?

hon faller ej i min håg

hellre jag försmäktade

 

som skönaste lilja hon en gång var

ja, hon var som den vackra Venus

nu finns inget av detta kvar

bara en liten oansenlig mus

 

skrynkliga händer, i ansiktet fåror

en kropp som en gammal kvinnas

huden som präglad av skåror

här inga favörer kommer vinnas

 

i fantasin han drömmer om annat

unga och sköna, lockande nymfer

hans fru hade honom säkert bannat

om hon anat hans bekymmer

 

i spegeln han ser en åldrad man

skrynklig med hjässa kal

är detta verkligen han?

tankarna de bara mal

 

frun på maken ser

nog vet hon vad han tänker

van vid hans fantasier

en tår vid ögat blänker

 

hon aldrig slutat älska karln

hennes tålamod oändligt stort

hon är inget lössläppt flarn

gör inget så som gubben hennes gjort

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-05-07 20:10



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
En gammal sliten klyscha är "man är inte äldre än man gör sig" men så bra ändå.
2022-05-09

    Elisabeth Nilsson VIP
En dos allvar med glimten i ögat! Väl skriftat med hög igenkänning för många äldre.
2022-05-09

    Lena Staaf VIP
Ett vanligt fenomen att mannen tar sig en yngre kvinna. Kvinnan kan ju ha tröttnat på sin gamla gubbe också men har svårare att få en yngre man. Du skriver med glimten i ögat men även lite allvar.
2022-05-08

  S.A.I. Steve Lando
skönstilad dikt
2022-05-08

  BenGust VIP
Fantasin växer när allt annat skrumpnar.
2022-05-08

  Kungskobran VIP
Härlig dikt med glimten i ögat
Vi blir alla skröpliga på äldre dar
men vi har det vi har
2022-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP