Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överens

Låta udda vara jämt
handlar ju om försoning
och ska inte föraktas.
Dessutom är det bekvämt
med en sådan framtoning
när tvistefrön beaktas.

Konflikter segregerar
och leder bara till bråk
oavsett vad det gäller.
Irritation regerar,
sårande särande språk,
ingen ger med sig heller.

Konsten att kompromissa,
att vara förstående,
är inte allom givet.
Diplomatisk fernissa
sparar mycket elände,
en tribut för samlivet.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 66 gånger
Publicerad 2022-05-08 10:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström