Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


tillit utan garantier

 

Till synes obemärkt kommer insikten. Den bara finns där. Har funnits där ett långt tag, som ett åskväder på andra sidan sjön jag inte brytt mig om. Visst har jag sett de regntunga ränderna från himlen ner i vattnet. Och visst har jag hört det dova mullret en bit bort. Vridit huvudet åt andra hållet där solen glittrat fram emellanåt. Som i förnekelse.

Kanhända att jag varit rädd för att blixten skulle slå ner i mitt hus och förstöra det jag byggt upp. Att åskledarna inte varit tillräckliga. Kan ärligt säga att jag inte vet om mitt hem är min borg.

Men nu sätter jag mig på altanen och inväntar regnet.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-05-08 13:06



Bookmark and Share


  Mona Nordkvist VIP
Bra skrivet. För mig är det inte regnet det handlar om. Egentligen. Det är vad insikten kommer att ha för konsekvenser.
2022-07-23

  Ulf D VIP
Det är titeln som jag får mig att fundera, och är det så att tillit alltid är utan garantier?
Om vi bortser från den geologiska beteckningen för en bergart här så kan man i SAOB läsa
“förhållande(t) att man litar på ngn l. ngt l. att man hyser förtroende l. tilltro till ngn l. förtröstan l. tillförsikt inför ngt; äv.: förhoppning (om ngt l. att ngt ska ske);” Tilltro, eller förhoppningar är något, som utgår från den egna tanken och är alltid är utan garantier, den bara finns. Jag finner det tankeväckande att, som motsatsen, “med garantier”, skulle ha för tillit, är det så att den faller då?
Att sedan orden på handlar om väderutsikter, är ett semantiskt hopp, som spänner upp bilden som tecknas och ställer frågan, är det vi i vädret finner en förtröstan, det blir väder i morgon också?

2022-05-11

  Blomma-Stjärna VIP
jag hoppas du fick njuta av en riktig regnskur och häftiga blixtar (utan att huset tar eld) - och sedan en frisk och väldoftande luft!
2022-05-08

  Gunnar Hilén VIP
Att ta sig en ordentlig funderare på hur hjärna och hjärta synkar just nu.
2022-05-08

  Jeflea Norma, Diana. VIP
"jag hört det dova mullret en bit bort. Vrider huvudet åt andra hållet där solen glittrat fram emellanåt. Som i förnekelse"
det är så vacker att jag intyga känsla.
2022-05-08
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP