Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven av mig och BenGust.


Allsagetanten 2

Hon en allsagetant
med käcksam min
klurtecknar skeendet
och håller våren
innanför sin kofta.

Ser sig själv svävlanda
bland tranor, gäss
storspovar ja
allehanda flygare.

Visselvindar följer
lekfullt hennes
hårvirvlars riktning
mot dungen
böljande av vitsippor.

I storstacken
lutad mot rönnen
vid jordkällaren
myllrar myrorna yra
av sitt nyväckta flit.

På spången invid
en nippertippande stare
som vår tant döpt till
imiterande kurir för sina
pip-, visslings- å djurläten.

Det är gryning för sagor
det är en fjäril svungen
på vidresta vingar
mot nya betraktare
och nya kontinenter.

Skogens minsta väsen
samlas nu ivrigt
runt henne, förtäljaren
medan förälskade ekorrar
leker ta fatt i träden.




Fri vers (Prosapoesi) av Elinor Sörensson VIP
Läst 71 gånger
Publicerad 2022-05-08 17:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP