Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Haiku om min tro

År sex till nio
Trodde på himmelsk gubbe
Jag gav upp den tron

Kvällarna bad jag
till skäggig gamling om en
god mat i skolan

Det hjälpte dock ej
Maten förblev densamma
oavsett bönen

Statistik hjälpte
Visade mig att guden
ej relevant var
-----------------
Min moral är bra
En god gud skonar mig och
allt blir då okej

En ond gud gör mig
ont oavsett min moral
Jag lever mitt liv

Vad tror jag då på
Jag tror på mänskligheten
En hoppfull tro




Bunden vers (Haiku) av Patrik Schmidt
Läst 78 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-08 20:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Schmidt
Patrik Schmidt