Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HUND

Jag har nog skrivit färdigt mina stycken.
Det kommer inte längre något ut.
Jag verkar vara färdig att ta slut.
Min fantasi är inte längre mycken.

Förgäves väntar jag på nicken, nycken,
men blött är kreativitetens krut.
Det är nog dags att täppa diktens trut
och göra annat. Jag går ut med jycken!

I hundens koppel återkommer rycken.
Jag går i diktens halsbands hårda knut.
Diktatorn styr poeten, utan prut!

Att husse styr, det känner jag på trycken.
Han lyssnar dock på mina kval och tycken.
Vi kommer aldrig kunna skriva slut!










Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-05-09 17:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP