Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I dödens bråte

Bara husets väggar står kvar
Bränt och sprängt
På trappen ligger hunden sprängd
l rummet bakom köket
ligger kvarlevorna
av de uppbrända katterna
Hon brukar fortfarande
fylla på skålen med deras mat
Hon står där i bråten
och försöker berätta vidare i tv-rutan,
darrar, pausar, berättar, gråter,
tvingar fram orden, darrar, tystnar
Utanför husruinen låg hennes avlivade
man kvar i 1 månad, skjuten i tinningen
Nu ligger bara hans t-shirt kvar
Hon går omkring där fortfarande
bland alla sina dödade, älskade, dödade




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 153 gånger
Publicerad 2022-05-09 20:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner