Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av Sveriges kanske allra starkaste Polis-tv-serie (skapad av Cilla Jackert). Vars titel bygger på det världsomspännande begreppet ifråga : strimman som nyktert lyser längs flaggors svarta bakgrund, och balanserande skimrar mitt i reell tillvaro


Gungbräda #12 : Tunna Blå Linjen

 

 

mellan en kastad småsten

och ett krossat glashus

löper den tunna blå linjen

 

mellan oavbruten vaksamhet

och hjältemodig framryckning

löper den tunna blå linjen

 

mellan respektens kyliga distans

och ingreppets hetlevrade övertramp

löper den tunna blå linjen

 

mellan människan som låter sig räddas

och människan som inte längre vill räddas

löper den tunna blå linjen

 

mellan pistolens mörka mynning

och paniken hos någon skyddslös

löper den tunna blå linjen

 

mellan makten att omhänderta

och makten att omhänderta

löper den tunna blå linjen

 

mellan samma gamla rutiner

och akut skiftande spelregler

löper den tunna blå linjen

 

mellan hösten som har gått åt helvete

och våren som spirar lovande sångbar

löper den tunna blå linjen

 

mellan naivt påstridig välvilja

och skickligt dold motvilja

löper den tunna blå linjen

 

mellan alla oss som tar tillfälliga risker

och alla oss som begär evig trygghet

löper den tunna blå linjen

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-05-11 01:23



Bookmark and Share


  Anya VIP
Polisen gör ett fantastiskt jobb, som du så poetiskt framställer.
2022-05-11

  TrollTörnTrappan VIP
Just så..! Tippar nog över titt som tätt... men utan den tunna blå linjen hade det säkert tippat över totalt?!?

(Polisen funkar i viss mån som magnetism eller (lagom) gravitation kanhända.)

Spännande att du kände igen något /någon!!
2022-05-11

    Lena Söderkvist VIP
En sann gungbräda. Leder osökt till frågan när det skall tippa över.
2022-05-11

  Grubbelmia
Frasen "naivt påstridig välvilja" spelar på en sträng i min själ. Någon jag känner igen. Tack och kram! /Grubbelmia
2022-05-11
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP