Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den isande jag… och du!

 

I en isande sorlig natt

Vaknade och grät

Jag

 

Nu tystnar jag för evig

Nu fryser jag för evig

Nu till frost blir jag för evig

 

Alldeles tyst hos mig

Alldeles tyst i mitt hjärta

Alldeles tyst och ensamt är min själ

 

Ingen flykt väg ut

Inga blickar tänker fly mig ut

Inga andetaget vill värme mig in

 

I natt!

Tänker jag tända ett ljus för min skull

Aldrig för världens eller någons skull

 

Jag bor i ett land med döda blickar

Pulslösa hjärtan

Och hat som religion

 

Ingen älskar ingen än sig själv

Ingen tänker på ingen än sig själv

Ingen saknar ingen än sig själv

 

Och jag!

Den isande jag!

Inburen i min is slott utan ett livtäcken

 

Utan dom

Utan rättvisa

Utan en anledning

 

Frihetsberövat!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 68 gånger
Publicerad 2022-05-10 09:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP