Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En personlig deklaration.


PRIVAT POETIK

Mitt krav på mina dikters sätt att tala
är jämvikt mellan fantasi och sans.
En tankens tuktan och en formens ans
är reglerna jag har som ideala.

Om mina verser börjar bli banala
och likna menlöst klotter, mest på chans,
har jag förlorat känslan för balans.
Detsamma gäller om de blir för smala.

Att dikta om det skira och brutala
på måttfullt sätt ger inte många fans.
I dagens poesi är det normala

att poetiken styrs av nonchalans
mot diktens vedertagna värdeskala.
Det enda tillåtna är tolerans!











Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-05-12 14:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Perfekt vers. Intrikat rimschema också, med första strofernas ändrim återvunna i de avslutande strofernas mittrader! Cool stil i rad 8!

Form och tanke i skönt samspel.
2022-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP