Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten tid vi lever här

En liten tid vi lever här
med mycket möda och stort besvär
menstruationer, graviditeter, klimakterium
allt går över alltför snart
det är på samma sätt som för andra arter

och om vi får ännu en liten tid
på örtrika marker
liksom ormen ömsar skinn
lever vi upp med garvat skinn
som kronan på verket

vi har stöd av varandra
av barn och killingar
av sagor och drömmar
av näckrosdammar
och fluffiga moln

Haggorna tolkar själva sin värld
äger sig själva mer än förut
öser ur ett rikt bildarkiv
och är öppna för nyheters behag
- Bitch is Beautiful




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-05-10 17:20



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Yes, Bitch is Beautiful!!!
2022-05-12

  Anya VIP
Härlig ton med vass penna. Själv är jag gärna en hagga......men är nog lite för feg. :o)
2022-05-11

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text, kroppen åldras och själen mognar.
2022-05-11

    Lena Söderkvist VIP
Själv är jag en gammal skata, men vad gör det när det är så skönt att kraxa.
Bra sagt av både dig och mig...
2022-05-10

  Kungskobran VIP
En hagga
låter sig inte vagga
hon kör hårt
livet är kort
2022-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP