Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet är en utmärkt ide’ på det hela taget.


Du


du sätter dig i hörnet med väggen till vänster
och hela rymden att tänka i till höger
come earl grey och kanelbulle
kom ensamheternas lummiga penna
plocka sandtårtor i rinnande regn

ser man dig från himlen är du en myra
ser man dig tätt intill är du en stad
med vittbelagda gröna fundament
du är en virvlande tidning med mörka träd
du är drömd av en schakal och ett moln

tre utan ansikte hälsar dig
den högra har vänster arm lyft och en hatt av glas
den tunna mörka i mitten håller de andra om ryggen
den vänstra står i storm och sticker en åra i vattnet
tiden doppar sitt öga i vattnet

att ondskan krälar ur kloakerna och kräks upp krig
hör inte evigheten till
jorden drivs av det lillaste pipet från en fågel
så knäpper du igen och knäpper upp din blues
du kommer alltid vara du




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 118 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-05-10 19:06



Bookmark and Share


  mikael ejdemyr VIP
verkligen fin! både sångbar & dansant! vad som skiljer dej från Erik Lindegren är väl din hoppfulla ton, kanske också dina riktade ord. Trion utan ansikten är både gåtfull & skrämmande som Tiger Lillies men påminner om treenigheterna i Taubes Byssan lull
2022-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm