Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lånar ett foto från pixabay


Regnet söver och lindrar

Idag strilar regnet ner i stora klasar som
druvorna på en buske,

Det blir en dag med en film som roar mig
eller en bok som är så spännande att håren på armarna
står upp.

Tröttheten tar över och ögonlocken faller ihop ,
tar mitt varma täcke som jag lindar runt kroppen.

Myser som den goaste katten jamar och spinner sin tråd.
Lindar tråden runt mitt finger tills den blir en boll.

Nu har lugnet lagt sig runt mitt hjärta ,
där får den bygga ett bo tills alla lemmar åter slaknar.

Sluter ögonen och sömnen tar vid.




Fri vers (Fri form) av soligajag_1 VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-05-11 06:42



Bookmark and Share


  helenita VIP
En go dikt, får en att spinna som en katt.

2022-05-11

  Eva Langrath VIP
Vilsam och fin dikt som jag tar till mitt hjärta.
2022-05-11

  Grubbelmia
Tack för denna härliga text, fastnar speciellt för strofen "Nu har lugnet lagt sig runt mitt hjärta". Kram /Grubbelmia
2022-05-11
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP