Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min själ erkänner!

 

 

Min själ!

Erkänner att jag har så många brister inom mig själv

 

Delvis trist och melankoli

Delvis ensamt och vilsen

 

Delvis tyst och tystlåten

Delvis envis och dum i huvudet

 

Delvis skuggvis och fobis

Delvis strandsatt och kapitulerat

 

Delvis sitter hemmarest och inburen

Delvis att inte försöka storma muren

 

Delvis så rakt och tydligt i mina dikter

Delvis så öppen i mina tankar

 

Delvis inte litar på någon människa

Delvis har alltid haft rätt om vad en människa är

 

Delvis är aldrig miljö, djuraktivist

Delvis vägra demokratin som min egen religion

 

Delvis och alltid omaskerat

Delvis vägrar ljuga som många människor gör

 

Delvis vägrar vara en krigsmaskin för NATO/ demokrati

Delvis vägrar att döda i NATO; DEMOKRATINS namn

 

Demokratin säker kommer att gå under…. FLYKTINGAR!

 Påsk INTIFADA!

 

Delvis är inte helt klok utan bara tok

Delvis är inte skäms över mina brister

 

Delvis talar öppet om mina brister, en fördel för de som hatar mig

Delvis ser att alla människor bar sina egna brister inom sig begravda

 

Jag och min själ erkänner mina brister!

Vågar någon annan göra det?

 

???




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 92 gånger
Publicerad 2022-05-11 08:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP