Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bill Hickok, nätt och jämnt vuxen, tar anställning vid ett kanalbygge.


Langen går


KANALBYGGARE 1
Ro hit med hammare och en såg!

ALLA FEM KANALBYGGARE
Langen går där vi går och står

KANALBYGGARE 1
Rör på er karlar i vattnets våg!

ALLA FEM KANALBYGGARE
Allt skall bli klart i går

MEXIKANEN
Inget för småungar är vårt slit
men det kan passa för mörk som vit

KANALBYGGARE 1
Ge mig nu kättingen, Svarte Joe!

ALLA FEM KANALBYGGARE
Langen går under tjim och tjo


SVARTE JOE
Passa med stockarna en och en!

ALLA FEM KANALBYGGARE
Langen går där vi går och står

SVARTE JOE
Jobbet går först, vila får vi se’n

ALLA FEM KANALBYGGARE
Allt skall bli klart i går

KANALBYGGARE 2
Musklerna växer för varje dag
Mer protein skiljer stark från svag

SVARTE JOE
Lossa på repet, och akta sig!

ALLA FEM KANALBYGGARE
Langen går, krossa inte mig!


MEXIKANEN
Räck mig nu ritningen, någon själ!

ALLA FEM KANALBYGGARE
Langen går där vi går och står

MEXIKANEN
Gud hjälpe oss om vi bygger fel!

ALLA FEM KANALBYGGARE
Allt skall bli klart i går

KANALBYGGARE 3
Rak skall den flöda, vår båtkanal
Misslyckas vi blir det stor skandal

ALLA FEM KANALBYGGARE
Langandet blir oss en god affär
Men vad nu, vem är killen där?!



17/4 2022




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-11 09:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP