Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Si och så

Det finns dagar man helst vill glömma,
och andra man vill hålla kvar.
I tillvarons rymliga gömma
finns allt det som man haft och har.

Missgärningar vill man fördöma,
välgärningar är det man spar.
Om önskningar går det att drömma,
båd’ framtida och de som var.

Bäst är att ta dagen som den är
och inte bry sig för mycket.
Man håller sig till sin egen sfär,
utsätter sig inte för trycket.

När allting sker på ett ungefär
återstår bara godtycket.
Ingen vet åt vilket håll det bär,
min dikt ger nog det intrycket.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 70 gånger
Publicerad 2022-05-11 10:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström