Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gången

de tindrande gatlyktor surrande sila
det bortskrämda syret i stenvinden, tung
vars ryckande armbågar blodlösa vila
i dig, Mariupol
evinnerligt ung

du ser mig, du hör mig, madamen i gränden
från röster i skyn och Europas folk
om veken i fönstret mot gatan är tänd än
ej veken
blott gatan
av flammornas tolk




Bunden vers (Rim) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-05-11 19:58



Bookmark and Share


  Respons VIP
En fin hyllning till Ukrainas folk både i text och tal!
2023-01-18

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra text att läsa och begrunda.
2022-05-13

  Grubbelmia
Tack för en text som starkt berör mig! Rytmen och rösten i uppläsningen, ger orden vingar. Kram /Grubbelmia
2022-05-12

  stormengudrun VIP
Skrivet som ett vårtal...vackert .. pampigt!
2022-05-11

    ej medlem längre
Och såå vacker uppläsning med vacker röst.
2022-05-11

    ej medlem längre
Såå vackert, politiskt ( inte parti-) och engagerat. Och versrytmen som ett sjung.
2022-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP