Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var hämtar ondskans rötter sin näring ...?


Hämnd är det enda rätt-visa (eller Ur-sinnet)

”Än har ni inte sett kommissionen i ögonen
det är långt till festivalen i augusti
inte sett slutet på ur-sinnet
de fromma råskinnen räds inte september

vem kan ni muta med era benrangel
skulle någon idas lyssna till kärlekens lov
var ska ni hämta förstärkning såta vänner
hur uthärda helvetets fasor

vad ska ni säga till de havande
finna barmhärtighet för skallrande knän
ska ni dikta några verser om frid
ljuga ihop en saga om framtid och vår”


”Den allsmäktiges skugga
förföljer oss överallt
skulle den inte lugna oss
försäkra om osjälviskt beskydd

ständigt påminner den
om vår farliga otillräcklighet
att inte väcka missnöje
eller rent av rödaste ur-sinne

vi är inte sämre än andra
jämfört med änglamakerskan
är hon där en odödlig Jeanne d’Arc
jag moder Theresas fader

inga andra verser kan vi citera
förvisso
aldrig ens varit nära en oblat
det är sant
aldrig biktat våra synder
det är för katoliker
inte gett ett öre till tiggare
det är de rikas ansvar”


”Förutbestämda till en okontrollerbar låga
en stekande hetta i vår åsyn
har ni inga flyktvägar
brutalitet är den allsmäktiges privilegium”




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-12 09:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP