Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till det villkors-gränslösa livet




Hon hade ett Nato-försvar
i sig,det hade hon alltid haft

Det var inbyggt inuti henne
Sen tidig barndom

Därför behövde inte hon
Bli
medlem i nån NATO-pakt

Hon skulle alltid klara sig
Självständigt utan andras
Hjälp

Det hade hon gjort genom
Hela sitt liv och sina olika
Jobb

Som ostförsäljare. Foster
-förälder till problembarn

Hyreshus ägare. Vildsvins
Jägare. Och även som en
passionerad Världs Huvud
-stads resenär.

Hade hunnit med att
resa till 68 av dem

Men nu hade hon fått
Besök av en fiende i sin
Kropp.

Lungkräftan som ville
Äta upp henne inifrån

Då gav hon upp sitt eget
Nato-försvar

Släppte in sina barn
med besök o gråtande
Känslofyllda samtal

Sålde egendom och
skänkte bort till dem
och det,hon kände för,
innerst inte

Och hon lever än men
skjuter
inget vildsvin längre


Eller besöker någon
Huvudstad


Men läser ur dess
Tidningsblad* var
morgon.Till kaffet

Har flyttat hem där
Hon och även hennes
mor föddes. Inuti en
liten men vacker villa
i gammal Jugendstil

Tänk att det går att leva
Öppet utan lås och gränser

Försvarslös inuti sitt hjärta

Och tänk att det behövdes
en fiende som intagit en

Del av ens kropp för att
Inse just detta!








*Hufudstads-bladet




Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-05-12 13:04



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Det är ett helt människoöde du skildrar här. En stark kvinna, som är självständig och liksom osårbar. Och så får hon cancer, som äter upp henne inifrån. Men som liksom "låser upp" henne. Riktigt levande beskrivet!
2022-05-13

    Lena Staaf VIP
Rörande och tänkvärt! Visst behöver man ha ett försvar inom sig även om man kan välja något annat än Nato. Synen på livet kan verkligen förändras när livet börjar ta slut. Helt andra saker än vad man tidigare har värderat blir viktiga då.
2022-05-12

  Kungskobran VIP
När slutet närmar sig förstår man mer och mer vad som är värdefullt
2022-05-12

  Monica Lindgren
Tänkvärt och laddat med innehåll. Ännu en person i ditt galleri, som man får försöka förhålla sig till! Men att ha ett försvar inom sig, tycker jag låter fint!
2022-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP