Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.05.12 torsdag. Bårjås är segel på samiska


Segel

 

Jag ser min smärta vandra
sakta genom Porjus.
Vi ser på hotellet som stått här länge nu.
Och går förbi.

Här har jag aldrig seglat förut.
Men nu driver förändringens vind oss vidare
ut över kraftverksdammen
och bort från depressionens tankebanor.

Vi vet att det inte längre är viktigt att dö
och Porjus står så stilla och tyst över vattnet.
Snart öppnar en lanthandel här igen
med känslor som är svåra att besvara.

En plats, med ett namn, vid ett stort vatten.
Där vi fötts och levt ut vår längtan
till den långa färden. Hem?

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-05-13 04:37



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Jag blir alldeles tagen av den här texten - Bokmärker !
2022-05-19

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Tack, texten är tankarna på en promenad med min mor i Porjus, hennes hembygd som jag är bekant med.
2022-05-13

  Emanuel Sigridsson VIP
Du fångar Heimat väl, låter det som är bli mer än summan av sina delar. "Snart öppnar en lanthandel här igen
med känslor som är svåra att besvara." Dessa ord väger tungt
2022-05-13

  Irene Backström
Mycket Vacker!
2022-05-13

  Sparvögat VIP
Så fint du beskriver denna plats som ser så underbart vacker ut…
I vemod och längtan…
2022-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP