Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I tidig morgontimma

 

 

 

Öppnade altandörren till trädgården
suckade när jag såg mig omkring
ogräs, mossa och sniglar
fjolårslöv som virvlade omkring

längtade efter en lägenhet i stan
med blomkrukor på balkongen
tills jag såg trädgårdens skira grönska
och lyssnade på fågelsången

längtan härifrån blev tämligen kort
här vill jag vara så länge jag kan
och har kvar förmågan att jobba
trots att jag är en äldre madamme









Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-05-13 11:09



Bookmark and Share


  Angélica Kloberg VIP
Ja riktig, njutningsfull natur FÅR vara kaos. Jag är ofta perfektionist men älskar att vara i skogen. Där behöver jag inte ändra på något för skogen kräver inte att jag skall ändra på mig :)
2022-06-24

  Solweig Jansson VIP
Det känner jag igen ! Men försöker vänja mig vid tanken att välkomna all grönska - vem bestämmer vad som är " ogräs " ? Moderna villatomter med golfbaneliknande gräsmattor är en öken för djurlivet ! Låt den bli en äng full av blommor, humlor och fjärilar ! Och visst är väl trädgården med multnande löv, murket trä och vildvuxna delar ett lyckligare hem för fantasin . . .
2022-05-19

  lila fjäderblomman VIP
Kraven hur saker o ting ska vara tar ibland över! Härligt att det vackra i trädgården och själens njutning övertygade dig att stanna en stund till.
2022-05-14

  Blomma-Stjärna VIP
en underbar dikt om trädgård som nöje och plikt -
ta lite i taget
dag för dag
fast bara när vädret lockar!
2022-05-14

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om ett dilemma. Jag har detsamma!
2022-05-14

  Eva Helene VIP
Precis så upplever jag det! :)
2022-05-13

  Monica Lindgren
Vad mer om trädgården förfaller lite, den är ju ändå där - till glädje. Skulle inte heller vilja bo i lägenhet, vill dö här...Fast inte än! Kram, Monica
2022-05-13

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och väl skrivet om att se all
den kraft och skönhet en trädgård kan ge.
2022-05-13

    ej medlem längre
Man kan känna att man vill bort
Sen ser man skönheten
Bra sammansatt dikt
2022-05-13

  Sparvögat VIP
En underbar känsla att trivas där själen lever…
2022-05-13

  Maria Sundelin VIP
Ibland blir vi hemmablinda
Kramar
2022-05-13

  Öknens Ros VIP
Borta bra, men hemma bäst!
2022-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP