Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Vanmaktens korridorer möts av lysande maskrosbarn


i stridens stund...

 

hon hoppar mellan väggarna

låtsas att golvet är en strid bäck

hjärtat hoppar till av dunsarna

det är hennes dunsar hon hör

så stängs ljud ute av bomberna

 

taket fantiserar hon är himlen

som täckt av glimmande stjärnor

fast det är mögelprickar av fukten

och snart kommer taket krossas

men hon drömmer om att då ja då

solen, det är då solen ska rädda henne

 

hon somnar med en tegelsten i famnen

det är hennes enda vän i mörkret just nu

men tegelsten sjunger vaggvisor ljuvliga

när hon vaknar bjuder tegelsten på tea 

och smörgåsar gjorda av några bladskott

 

de dagar hon inte kan röra sig av smärta

låtsas hon att hon är en förpuppad fjäril

hon väntar tålmodigt på sin metamorfos 

iscensätter för sin inre syn en blomsteräng 

där ska hon dricka nektar och leva i frihet 

 

nu är hon ett minne av vad hon en gång var

ett krigsbarn som överlevde ett ögonblick

en hårsmån från döden som svepte förbi

nu sätter hon blommor kring halsen

istället för en snara för hon minns - ja hon minns

när hon mötte sitt inre lysande maskrosbarn 

som fick henne att överleva mörkret i världen


i stridens stund...

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 406 gånger
Publicerad 2022-05-13 12:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP