Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.05.14 lördag. Partnerskap för fred.


I ljuset

I ljuset över min lekamen
tänker kvinnan fram barnet.
Som formas sakta.

Rakt över skötet,
bakom naveln,
inom livmodern.

Nu drar stormen genom mitt hjärta.
Sprungen ur kvinnans fagra leende
och gnistrande, ja skrattande, ögon.

Min mage knyter sig för verkligheten
som kastas fram mot alla mina sinnen.
Nu vet jag att livet hela tiden porlar fram
ur allt som finns.

Frodas, intar
och befäster sin seger
över allt som var dött och glömt.

Jag, som bara sett livet på långt avstånd
och alltid knutit min tanke vid mig själv.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-05-14 13:37



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
När man blir äldre och ser tillbaka på sitt liv kan man önska att man gjort annorlunda - förstått mer, tagit vara på mer - men det perspektiv man har idag har man levt sig till och hela tiden gjort så bra man har kunnat. Och det finns en så trösterik insikt i din text om livets kraft !
2022-05-19

  Mangal VIP
Känns stort. Minnen kommer för varje stycke. Berörande för mig.
2022-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP