Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Majfundra 1

 

 

Nyanser av grönt

vackraste tiden är nu

fram till midsommar

njuter i solen blundar

för de mörka molnen som

 

tornar upp sig på

himlen i öster inte

långt härifrån är

det ett krig om rätten att

bestämma över sig själv

 

och sitt liv i fred

och frihet dricker kaffe på bit

berusad känner

doften av nyutslagen

hägg snart är det sommarlov

 

och studentutspring

utan risk för minor och

granatattacker

lev idag imorgon kan

det vara för sent för oss

 

alla och envar

tankarna går till de som

har hoppet kvar om

en ljus framtid mellan hägg

och syrén nästa sommar

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-05-14 15:08



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tycker om hur ljuset i dina ord lyser mitt i det mörka som också får komma fram.
2022-05-14

  angela Täubert fd Jansson VIP
En fin hyllning till den vackra våren....den kommer alltid med eller utan NATO så det lämnar vi runt hörnet.
2022-05-14

  Monica Lindgren
En ljus vårdikt med allvarsam underton.
2022-05-14

  Larz Gustafsson VIP
Ju färre som går med i NATO, desto bättre.
2022-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP