Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


STALINS SPÖKE GÅR IGEN

Hon levde och verkade under Stalinismens
skräckvälde beordrad endast skriva och säga
det som var tillåtet och blev för sitt öppna
hjärta utsatt för Stalins sociala repressioner
och cencurerad,förföljd och ignorerad av
ryska mediemoguler som kontrollerades av
Stalins regim.

A.Anrejevna Achmatova 1889-1966 poet och
litteraturvetare genomlevde en tid där enbart
rykten om statsfiender innebar att vem som
helst kunde bli fängslad eller avrättad utan
rättegång inte olikt Putinregimens Ryssland
2022 som även den komma att misslyckas
likt Stalin 1939 när han försökte erövra
Finland medan Ryssen lär lika lite av sina
misstag som de utvecklas.


-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 267 gånger
Publicerad 2022-05-15 03:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP