Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför blir män så sura när kvinnan bara är lika bra som männen?


Ombytta roller

 

 

hans vapen är tystnad

går omkring "oförrättad"

hoppas han fått sin lystnad

han känner sig oskyldigt drabbad

 

hans partner har blommat ut

kvick, spirituell, skämtsam, rolig

hans ego har fastnat i en strut

hon har visat sig charmig

 

hon får all uppmärksamhet 

han babblar bara haranger

det är ingen hemlighet

att hon har dolda talanger

 

avundsjukt han henne ser

det är ju han som ska beundras

en stilla önskan han ber

att hon kommer förändras

 

"låt henne va' som förr

blyg, tyst och förlägen

öppna ej längre den dörr

som visa' henne vägen"

 

hans stolthet fått sig en törn

svartsjukt han bevakar sin plats

instängd i ett hörn

ur skolan han tog sin Mats

 

kvinnor bör ej ta plats framför mannen

han känner sig åsidosatt

"det är ju jag som är hannen"

"det är ju jag som bär hatt"

 

att stiga ner från tronen bittert slut

livsrollernas våg tippats över

hon gör en bejublad debut

hans shov den är över

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-05-15 09:44



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Enligt nya rön av forskare var vi mer jämställda på vikingatiden än vi är nu, sug på den alla historieförfalskare...
2022-05-23

  Kungskobran VIP
Alla mår bra
när bägge får ge och ta

2022-05-15

    Lena Staaf VIP
Ja många män har svårt att acceptera att deras kvinnor börjar ta för sig av livet och visar kraft och talang. Det blir konkurrens och svartsjuka. Men ett förhållande mår bäst av jämlikhet och jämställdhet. Även mannen tjänar på det, på sikt.
2022-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP