Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Njutringar å jazzvax


pelerinkappa svängd över stol
blå indigo sammetskuddar
under huvud alltmedan
stilla njutringar formas
likt moln på en himmel

läpparnas frånskjut
mot ett öppet fönster
och en skir dimma
ut över dammen
nedanför

på chiffonjé en svajhög
plattor jazzårgång -58
intrikat och fläktande väv
stämmor rullas fram

flammande kommentar
från angränsande rum
om rullruffig tenorsax
tänjande trumpetsprång
en pärla i skimmerljus

medan ett drag, ett bloss
och en tanke inskärps
fortplantas genom
vågrörelsen med handen

detta inövade beteende
i ett tankerum fyllt
av tidigare tagna steg där
varje moments bolmande
slipar av kanterna

jazzångandet
rökuppstigandet
ett koncentrat av förda
överväganden och
rykande slutsatser




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-05-15 10:40



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Wow, det svänger om denna text - stämningsfullt och koncentrerat rappt likt en jazzsolo !
2022-05-19

  Margit Grell
Både nostalgi och filosofi i dessa väl valda toner!
2022-05-16

  Larz Gustafsson VIP
Känner du till Sun Ra?

Charlie Parker är en lirare jag gärna lyssnar på.
2022-05-15

    Lena Staaf VIP
Mycket rolig jazznostalgi i denna text med träffsäkra detaljer.
2022-05-15
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP