Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hör upp

Hör upp

Hör upp,
präster och prelater
i alla stater,
sluta med era later.
Stå upp för era kamrater.

Hör upp,
alla moskoviter,
elaka djur och moskiter,
som yr runt och biter.
Låt bli mina favoriter.

Hör upp,
biskopar och predikanter,
håll er till gamla tanter
och kyrkans prenumeranter.
Låt bli korgossarna och debutanterna.

Hör upp
du girige oligark,
i ändan får du en spark,
skänk pengarna till folkets park.
Ersätt diktatorn med en monark.

Hör upp,
alla ni som vill protestera,
mot allt som ändå tycks fungera
och som ni vill demontera.
Sluta kasta brandbomber som kan explodera.

Hör upp,
ni manhaftiga kvinns,
om jag rätt minns,
så är det något bra i livet, som finns
och som genom kärlek vinns.

Hör upp,
alla och en var,
kvinna såväl som karl,
när allt är öde, inget finns kvar
kan vi då fly till närm´sta star?




Bunden vers av Jan H Söderström
Läst 91 gånger
Publicerad 2022-05-15 10:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan H Söderström
Jan H Söderström