Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappa hänger upp hinkar i taket

 

De banala och patetiska
trygghetsnarkomanerna.
Förträngningsmänniskorna.
De skenheliga svikarna.
Svartmöglet som sprider
sig överallt i fastigheten.
Folk som aldrig blir riktigt
vuxna och som bara inte
kan komma till insikt och
bryta de destruktiva mönstren.
Moder Jord har hjärtflimmer
och långa andningsuppehåll.
Mänsklighetens självförvållade
förnedring och kränkning har
fått tiden att stanna och jag ser
barn som inte vill leva längre.
Fegskitar till föräldrar som är
experter på att försumma sina
själsligt utmärglade avkommor.
Jag går naken med ett paraply
över stan och gör piruetter.
Polisen plockar mig igen
men det är det fan i mig värt.
Folk är så bombade att de inte
märker det och det hjälper
absolut inte att säga det till dem.
Jag kan inte klandra er för att ni
är sjuka men ni borde söka hjälp.
Aldrig har jag varit så här lycklig
i min bottenlösa förtvivlan.
Pappa hänger upp hinkar i taket.
Pappa hänger upp hinkar i taket.
Pappa hänger upp hinkar i taket.
Pappa hänger upp hinkar i taket.
Pappa hänger upp hinkar i taket.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 78 gånger
Publicerad 2022-05-15 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP