Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eget


Utan rädsla

Vinden vänder varv, väser i fönstersmygen ovanför träden. De nakna grenarna försvunna i ett grönt skimmer. Det är ändå samma träd. Molnen förflyttas av vinden, drivs mot öster. Mellan det vita finns blå öar som binder ihop alltet. Förlåtelsen faller i glömska ibland när historien upprepar sig. Det går en tråd emellan människorna. Öglorna hänger slaka när vi går åt olika håll på väg mot slutstationen. Minnet av dig fragmentariska. Ett skratt, en ballong i taket och en sönderläst bok. Idag ska vi vandra vid viken av havet. Lyssna till fåglarna, se träden få liv på nytt. Utan rädsla för flyglarm.

©Eva Hedlund fd Langrath 2022

 




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-05-15 21:31



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En fin text om att i lugn och ro kunna vara ute och uppleva djur och natur utan att känna rädsla för krig.
2022-05-16

  Anya VIP
Åhh så fint. Du målar sannerligen med orden. bilden blir så levande. Tänker på Tranströmer här.
2022-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP