Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid forsen


Vid forsen strömmar minnen till
Både sånt man tror sig minnas
och sånt man faktiskt minns
Det är något med strömkarlens fela
som alltid slår an en sträng
djupt inom delar av oss
Och får varje ton att darra i blåaste blått

Kanske målar han med sin fela
En bild av själva livet
I den blåaste vemodston han fått
Nu när också han förstått
Att de flesta av oss andra här
också bär på den blåaste ton han slår an
Vill han i forsande klang
Återge den djupa bottenlösa
men klangfyllda gåvan han fått
Den han sedan vill förmedla
Men aldrig helt skänka bort

Den vackraste mest vemodsfyllda
gåvan han och vi andra här på jorden
någonsin fått





Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-16 11:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP